سفارش تبلیغ
صبا ویژن
سزا نباشد آنکه دانشمند نیست، خوشبخت شمرده شود و آنکه مهربان نیست، ستوده به شمارآید . [امام صادق علیه السلام]
لوگوی وبلاگ
 

آمار و اطلاعات

بازدید امروز :9
بازدید دیروز :7
کل بازدید :70765
تعداد کل یاداشته ها : 41
103/2/16
12:5 ع

کلمات ‘مرمت آثار تاریخی’

مرمت آثار تاریخی

نوشته شده توسط مدیر در مارس 22nd, 2012. دسته مقالات مرمت و احیای بناهای تاریخی

با توجه به این که کشور ما دارای آثار فرهنگی – هنری زیادی از دوره‌های مختلف تاریخی است؛ حفظ و صیانت از این میراث به جای مانده که بیانگر هویت و شخصیت تاریخی و اسلامیمان است، به متخصصان هنرمندی نیاز دارد که علاوه بر شناخت جنبه‌های هنری، آشنایی کافی نیز با ساختار و مواد تشکیل دهنده این آثار و کنش و واکنش آن داشته باشند. از آنجایی که این آثار از نظر جنس دارای تنوع هستند، لذا متخصصان زیادی می‌توانند بسته به علاقه خود در رشته مرمت آثار تاریخی فعالیت کنند.
با گسترش فعالیتهای باستان‌شناسی در کشور از یک طرف و رشد کتابخانه‌ها و موزه‌ها و گالریها از طرف دیگر، نیاز به فارغ‌التحصیلان رشته مرمت آثار تاریخی هر روز بیشتر احساس می‌شود، به طوری که بیشتر مراکز یاد شده اقدام به تاسیس بخشهای مرمتی و حفاظتی جهت حفظ و نگهداری و مرمت این آثار نموده‌اند. اگرچه رشته مرمت آثار تاریخی در ایران نوپاست و چندان در جامعه شناخته شده نیست، لیکن مجموعه مطالب فوق و نیز جذب سریع فارغ‌التحصیلان رشته مرمت آثار تاریخی در مراکز فرهنگی کشور همچون موزه‌ها، گالریها ، کتابخانه‌ها ، شرکتهای خصوصی و … اهمیت و نیاز خاص به متخصصان رشته مرمت آثار تاریخی را نشان می‌دهد.

آینده شغلی رشته مرمت آثار تاریخی ، بازار کار رشته مرمت آثار تاریخی ، درآمد رشته مرمت آثار تاریخی:

کلیه طرحهای فوق می‌توانند در قالب کار دولتی و یا خصوصی در مراکزی که به طور مستقیم یا غیر مستقیم دست‌اندرکار حفظ، نگهداری و مرمت آثار تاریخی هستند اجرا گردند، همچون موزه‌ها، گالریها، سازمان میراث فرهنگی کشور، کتابخانه‌های دولتی، سازمانهایی که مسوولیت نگهداری از اسناد را به عهده دارند (مثل سازمان اسناد ملی ایران و سازمان اسناد و مدارک انقلاب اسلامی و … ) ، کتابخانه‌ها، موزه‌های خصوصی، شرکتهای خصوصی و … .
همان‌طور که اشاره شد، فارغ‌التحصیلان رشته مرمت آثار تاریخی می‌توانند پس از اتمام دوره مسوولیتهای متفاوتی نظیر : اجرا، نظارت، طراحی پروژه های مرمت، مدیریت و برنامه‌ریزی طرحهای مختلف مرمتی و حفاظتی را به عهده گیرند؛ به عنوان مثال ، مراحل مختلف طرحهای مرمتی و حفاظتی آثار سفالی، مرمت آثار سنگی، مرمت آثار شیشه‌ای، مرمت آثار فلزی، مرمت آثار چوبی، مرمت آثار پارچه‌ای، مرمت آثار کاغذی، مرمت نقاشی، مرمت فرش، مرمت عاج و استخوان و تزئینات وابسته به معماری نظیر: مرمت کاشی‌کاری، مرمت مقرنس کاری، مرمت اینه‌کاری، مرمت گچ‌بری، مرمت گره‌چینی و … از آن موارد است.

توانایی‌های مورد نیاز و قابل توصیه رشته مرمت آثار تاریخی:

برای ادامه تحصیل در رشته مرمت آثار تاریخی با توجه به تنوع و گستردگی درسهای رشته مرمت آثار تاریخی ، داوطلب باید از توان و دانش کافی در زمینه‌هایی همچون : طراحی، رسم فنی، شیمی، آشنایی با شکلها و حجمها، خواص مواد، فیزیک و ریاضی و تاریخ هنر ایران و جهان برخوردار باشد؛ همچنین توان جسمی و قدرت تجزیه و تحلیل آثار هنری، قدرت تجسم، دقت و صبر و شکیبایی کافی را در مسائل داشته باشد. باید به این نکته توجه نمود که کار مرمت همواره در ارتباط با باستان‌شناسان، موزه‌ها ، مراکز اسناد و کتابخانه‌هاست و محل اجرای طرحها نیز بستگی به این ارتباط دارد.

وضعیت ادامه تحصیل در مقاطع بالاتر رشته مرمت آثار تاریخی:

ادامه تحصیل در رشته مرمت آثار تاریخی در دوره‌های بعد از کارشناسی، شامل کارشناسی ارشد مرمت (فوق‌لیسانس) و دکترای تخصصی مرمت در داخل کشور، در حال حاضر امکان‌پذیر است.
در دوره کارشناسی ارشد رشته مرمت آثار تاریخی، دانشجو 34 واحد آموزشی تخصصی را می‌گذراند و در دوره دکترای تخصصی رشته مرمت آثار تاریخی، تعداد واحدها بستگی به کشور و دانشگاه محل تحصیل دارد.

تعداد و عناوین واحدهای اصلی و اختصاصی رشته مرمت آثار تاریخی :

مقطع کارشناسی مرمت آثار تاریخی: جمعا 149 واحد که از این تعداد، 24 واحد آن درسهای عمومی، 28 واحد درسهای پایه، 39 واحد درسهای اصلی ، 51 واحد درسهای تخصصی و 7 واحد را درسهای اختیاری به خود اختصاص می‌دهند.
 
درسهای پایه رشته مرمت آثار تاریخی : 14 واحد از درسهای پایه در زمینه شیمی و فیزیک است، شامل شیمی 1 و 2 و 3 و فیزیک 1 و 2 که پایه درسهای تخصصی را در مرمت آثار تاریخی- فرهنگی تشکیل می‌دهد. این درسها مکمل درسهای دوره دبیرستان است. درسهای شیمی در ارتباط با شیمی معدنی و آلی و پلیمرهاست. 9 واحد دیگر از درسهای پایه در زمینه ترسیم فنی، هندسه نقوش و پرسپکتیو است که کار عملی زیادی را می‌طلبد. دانشجوی رشته مرمت آثار تاریخی در این درسها با اصول کلی رسم فنی و پرسپکتیو و نمایش قطعه‌ها به صورت تصویری آشنا می‌شود و چگونگی رسم نقشه‌های مختلف و پرسپکتیوی متفاوت را فرا می‌گیرد. 4 واحد دیگر از این درسها شامل طراحی و عکاسی است که دانشجوی رشته مرمت آثار تاریخی به صورت عملی روشهای طراحی از اشیا و نحوه عکاسی و ظهور فیلم و چاپ عکس را فرا می‌گیرد.
 
درسهای اصلی رشته مرمت آثار تاریخی: 16 واحد از درسهای اصلی در زمینه تاریخ هنر اسلامی ایران و جهان است که دانشجوی رشته مرمت آثار تاریخی ضمن آن با فرهنگ، تمدن و هنرهای مختلف ایران و جهان‌ آشنا می‌شود. 6 واحد دیگر از این درسها در زمینه قوانین و تشکیلات مرمت و مبانی نظری آن و 4 واحد دیگر در زمینه روشهای موزه‌داری و نحوه ارائه اشیاء در موزه‌ می‌باشد.
 
این درسها که بسیاری از آنها به یکدیگر وابسته‌اند و یکی پیش‌نیاز دیگری است در طول نیمسالهای مختلف تحصیلی به دانشجوی رشته مرمت آثار تاریخی ارائه می‌گردد. 8 واحد از این درسها در زمینه آسیب‌شناسی آثار و 15 واحد دیگر در زمینه روشهای مختلف مرمتی آثار با ساختار گوناگون است که به صورت عملی تدریس می‌شود. 15 واحد دیگر این درسها نیز در زمینه شیمی مرمت است که به صورت عملی در آزمایشگاه تدریس می‌شود و دانشجوی رشته مرمت آثار تاریخی ضمن آن با انواع روشهای آزمایشگاهی حفاظت و مرمت و ساختار شیمیایی و واکنشهای شیمیایی انواع آثار (با ساختارهای گوناگون) آشنا می‌شود. به طور کلی کلیه درسهای تخصصی رشته مرمت آثار تاریخی بر پایه شیمی و فیزیک استوار است. در ذیل خلاصه‌ای از مطالب طرح شده در درسهای تخصصی رشته مرمت آثار تاریخی بیان می‌شود.
 
آسیب‌شناسی آثار 1 و 2 و 3 : این درسها طی سه درس 1 و 2 و 3 در سه نیمسال تحصیلی به صورت نظری ارائه می‌شود. دانشجوی رشته مرمت آثار تاریخی طی گذراندن 8 واحد این درس با انواع مختلف آسیبهایی که به آثار تاریخی- فرهنگی وارد می‌شود، آشنا می‌گردد. از آن‌جایی که ساختار و مواد تشکیل‌دهنده آثار تاریخی با یکدیگر متفاوت است، لذا دانشجوی رشته مرمت آثار تاریخی باید با نحوه آسیبهای وارد شده بر آثار که سبب خسارت می‌گردد، آشنایی کافی داشته باشد؛ به طور مثال، نوع آسیبهایی که به آثار سفالی یا سنگی وارد می‌گردد با نوع آسیبهایی که به آثار کاغذی وارد می‌شود کاملا متفاوت است .
 
آزمایشگاه حفاظت و مرمت آثار 1 ، 2 ، 3 ، 4 و 5 : 15 واحد از درسهای تخصصی تحت عنوان درسی فوق در طول پنج نیمسال تحصیلی به صورت نظری و عملی به دانشجویان ارائه می‌شود. مباحث هر یک از درسها به یک نوع جنسیت و یا ساختار آثار مربوط می‌شود؛ برای مثال ، در آزمایشگاه حفاظت و مرمت آثار 1 ، مباحث درس پیرامون آثار فلزی و تاثیرات شیوه‌های مختلف حفاظتی و مرمتی و واکنشهای مربوط بر روی این گونه آثار می‌باشد و یا در درس آزمایشگاه حفاظت و مرمت 2 ، مباحث درس پیرامون انواع نقاشیها و شیوه‌ها و روشهای حفاظت و مرمت آن است. به طور کلی طی 15 واحد درسی فوق دانشجوی رشته مرمت آثار تاریخی با کلیه فرایندهای شیمیایی حفاظتی و مرمتی انواع ساختارهای آثار تاریخی همچون: کاغذ، پارچه، سفال، شیشه، سنگ ، فلز ، کاشی، چرم، نقاشی و … آشنا می‌گردد.
 
کارگاه مرمت آثار 1 ، 2 ، 3 ، 4 ، 5 : 15 واحد درسی دیگر از درسهای تخصصی ، مربوط به عنوان درسی فوق است. این درسها صرفا به صورت عملی ارائه می‌شود و دانشجو طی آن با روشهای عملی مرمت و بازسازی آثار تاریخی به صورت عملی آشنا می‌گردد. کلیه روشها و مهارتهای مرمتی مطرح، ضمن گذراندن این درسها به دانشجوی رشته مرمت آثار تاریخی آموزش داده می‌شود؛ برای مثال، دانشجوی رشته مرمت آثار تاریخی در درس کارگاه مرمت آثار 1 کلیه روشها و مهارتهای مرمتی آثار فلزی را بر روی یک شیء فلزی تجربه می‌کند و یا در کارگاه مرمت 3 روشهای عملی مرمت پارچه و کاغذ را آموزش دیده، تجربه می‌نماید.
 
کارآموزی کارگاه مرمت: دانشجوی رشته مرمت آثار تاریخی طی این واحد تخصصی به طور عملی بسته به علاقه خود بر روی یک نوع جنسیت آثار (مثلا سفال، کاغذ، پارچه و …) در یکی از مراکز مرمتی کشور دوره کارآموزی را می‌گذراند.
 
طرح تحقیقاتی 1 و 2 : درس تخصصی فوق همان‌طور که از نامش پیداست، پیش طرح رساله نهایی پایان تحصیل دانشجویان رشته مرمت آثار تاریخی است. انتخاب موضوع طرح بسته به علاقه دانشجوی رشته مرمت آثار تاریخی می تواند یک گونه از آثار تاریخی (مثل: سفال، پارچه، کاغذ، چرم، کاشی و … ) را شامل گردد. در واقع 4 واحد درسی فوق که به صورت نظری و عملی ارائه می‌شود، دانشجوی رشته مرمت آثار تاریخی را جهت انتخاب موضوع رساله پایان‌ تحصیلی و نحوه پژوهش آن آماده می‌سازد.


  
  

دکتری نیمه متمرکز 91 - دکترا سراسری هنر:
(جزوات کنکوری مخصوص دکترای سراسری، جزوات درسی اساتید و دانشجویان، جزوه خلاصه نویسی شده، جزوات دارای سوالات برای هر بخش از دروس و مواد امتحانی+کتب مرجع)
بسته دکتری نیمه متمرکز
بسته دکتری نیمه متمرکز مدیریت پروژه و ساخت
بسته دکتری نیمه متمرکز معماری- معماری اسلامی
بسته دکتری نیمه متمرکز شهرسازی
بسته دکتری نیمه متمرکز پژوهش هنر ،تاریخ تطبیقی و تحلیلی هنر
بسته دکتری نیمه متمرکز مرمت

فروشگاه اینترنتی جزوات دکتری نیمه متمرکز 91 دانشگاه سراسری در ایران جزوه - طبق آخرین تغییرات اعلام شده توسط سازمان سنجش

ایران جزوه - فروش منابع جدید ازمون دکتری 1391
ایران جزوه - فروش منابع جدید دکتری نیمه متمرکز
ایران جزوه - فروش منابع آزمون دکتری نیمه متمرکز 91 - دکتری (Ph.D) - آزمون ورودی دکتری (Ph.D) سال 1391
مواد امتحانی و منابع جدید دکترای 91 توسط سازمان سنجش اموزش کشور در تاریخ 06/09/1390 اعلام گردید.
منابع جدید دکتری نیمه متمرکز 91 در گروه های کشاورزی و منابع طبیعی، گروه آزمایشی علوم پایه، گروه آزمایشی علوم پزشکی ، گروه آزمایشی دامپزشکی، گروه آزمایشی هنر، گروه آزمایشی فنی و مهندسی، گروه آزمایشی زبان، گروه آزمایشی تربیت بدنی آماده فروش میباشد.
بهترین جزوات دکتری دولتی در ایران جزوات دات کام www.IranJozve.com

بسته دکتری نیمه متمرکز مدیریت پروژه و ساخت
بسته دکتری نیمه متمرکز معماری- معماری اسلامی
بسته دکتری نیمه متمرکز شهرسازی
بسته دکتری نیمه متمرکز پژوهش هنر، تاریخ تطبیقی و تحلیلی هنر
بسته دکتری نیمه متمرکز مرمت

جزوات دکتری نیمه متمرکز 91 - دکترا سراسری هنر:
منابع دکترای رشته های نیمه متمرکز مجموعه تربیت بدنی و علوم ورزشی
کد رشته 2501 منابع دکترای مدیریت پروژه و ساخت
کد رشته 2502 منابع دکترای معماری- معماری اسلامی
کد رشته 2503 منابع دکترای شهرسازی
کد رشته 2504 منابع دکترای پژوهش هنر ،تاریخ تطبیقی و تحلیلی هنر
کد رشته 2505 منابع دکترای مرمت


منابع کنکور دکتری سراسری نیمه متمرکز (منابع جدید دومین آزمون دکتری سراسری)
دکترای دولتی - دکترای ملی
منابع دکترای گروه علوم انسانی - کنکور دکتری سراسری
منابع دکترای گروه علوم پایه - کنکور دکتری سراسری
منابع دکترای گروه فنی و مهندسی - کنکور دکتری سراسری
منابع دکترای گروه هنر - کنکور دکتری سراسری
منابع دکترای گروه کشاورزی و منابع طبیعی - کنکور دکتری سراسری
منابع دکترای گروه دامپزشکی - کنکور دکتری سراسری
منابع دکترای گروه علوم پزشکی - کنکور دکتری سراسری
منابع دکترای گروه زبان - کنکور دکتری سراسری
منابع دکترای گروه تربیت بدنی - کنکور دکتری سراسری

گروه آزمایشی هنر دکترای سراسری
منابع دکترای کلیه رشته ها و گرایشهای دکتری سراسری نیمه متمرکز گروه هنر موجوداست
منابع دکترای مدیریت پروژه و ساخت
            .منابع دکتری مدیریت پروژه و ساخت
منابع دکترای شهرسازی
            .منابع دکتری شهرسازی
            .منابع دکتری طراحی شهری
            .منابع دکتری شهرسازی-نظریه های شهر سازی
            .منابع دکتری برنامه ریزی شهر و منطقه ای
            .منابع دکتری شهر سازی اسلامی
منابع دکترای معماری- معماری اسلامی
            .منابع دکتری معماری
            .منابع دکتری معماری اسلامی
منابع دکترای پژوهش هنر ،تاریخ تطبیقی و تحلیلی هنر
            .منابع دکتری پژوهش هنر
            .منابع دکتری تاریخ تطبیقی و تحلیلی هنر
منابع دکترای مرمت
            .منابع دکتری مرمت
            .منابع دکتری مرمت آثار و اشیای فرهنگی و تاریخی
            .منابع دکتری مرمت و احیای بناها و بافت های تاریخی

منابع دکترای مدیریت پروژه و ساخت
. منابع دکتری مدیریت پروژه و ساخت
منابع دکترای شهرسازی
. منابع دکتری شهرسازی
. منابع دکتری طراحی شهری
. منابع دکتری شهرسازی-نظریه‌های شهر سازی
. منابع دکتری برنامه ریزی شهر و منطقه‌ای
. منابع دکتری شهر سازی اسلامی
منابع دکترای معماری- معماری اسلامی
. منابع دکتری معماری
. منابع دکتری معماری اسلامی
منابع دکترای پژوهش هنر، تاریخ تطبیقی و تحلیلی هنر
. منابع دکتری پژوهش هنر
. منابع دکتری تاریخ تطبیقی و تحلیلی هنر
منابع دکترای مرمت
. منابع دکتری مرمت
. منابع دکتری مرمت آثار و اشیای فرهنگی و تاریخی
. منابع دکتری مرمت و احیای بنا‌ها و بافت‌های تاریخی

قابل پرداخت توسط کلیه کارتهای عضو شبکه شتاب (راهنمای خرید از سایت)

منابع دکتری نیمه متمرکز سراسری 91 شامل موارد زیر میباشد:
جزوه مشاوره و برنامه ریزی
جزوه روشهای تست‌زنی
مشاوره رایگان تا زمان انتخاب رشته
جزوات کنکوری دانشگاه تهران
جزوات کنکوری دانشگاههای تهران-دانشگاه های دولتی-دانشگاه تربیت مدرس-در صورت نیاز دانشگاههای پذیرنده رشته شما در سرتاسر کشور
مجموعه سوالات آزمونهای سالهای گذشته
کتب مرجع

در تهیه و تالیف جزوات دکترا نیمه متمرکز این رشته ها از جزوات دانشگاه تهران و  از همکاری دانشجویان در حال تحصیل دوره دکتری دانشگاه تهران و تربیت مدرس استفاده شده است.

ارائه جزوات مرجع تمامی دروس مورد نیاز داوطلب به صورت دستنویس و تایپی اساتید طراح سوال و اساتید مطرح در رشته و درس مربوطه از دانشگاههای تهران و شهرستانها

فروش جزوات دکترا کلیه رشته ها
فروش جزوات دکتری دانشگاه نیمه متمرکز -  جزوات دانشگاه سراسری نیمه متمرکز کلیه رشته ها
فروش سوالات کلیه مقاطع و رشته های دانشگاهی

جدیدترین جزوات دکترا را مطابق با آخرین تغییرات اعلام شده از ما بخواهید.

ایران جزوه ،‌معتبرترین جزوات آمادگی آزمون دکتری | کارشناسی ارشد | کاردانی به کارشناسی  کلیه رشته ها را در اختیار داوطلبان گرامی قرار می دهد. 

شماره تماس خرید و مشاوره :             09355011993
تماس 24 ساعته و ارسال اس ام اس:   09156854826 کرمی و کاردان

پست الکترونیک خرید|مشاوره :  iranjozve[at]gmail.com
پست الکترونیک پشتیبانی     :      iranjozve[at]live.com  
تحویل بسته های آموزشی از طریق پست پیشتاز|پیک|دانلود|ارسال با ایمیل|حضوری

>> ارسال جزوه به دلیل درخواست زیاد دوستان حدود 5 تا 7 روز طول خواهد کشید ، اگر وقت آزاد داشته باشیم سعی میکنیم در عرض 3 یا 4 روز نیز جزوه را ارسال کنیم.
>> ایران جزوه هیچ ارتباطی با سایتهای دیگر فروش جزوه ندارد و مستقل میباشد.

مبلغ جزوات را به یکی از شماره حسابهای زیر پرداخت نمایید:
خواهشمندیم در جهت تسریع در درخواست شما خواهشمندیم ازحساب بانک سامان (واریز به حساب یا کارت به کارت) استفاده نمایید .

بانک سامان
شماره کارت: 3943 - 0060 - 8610 - 6219
شماره حساب: 001-01274047-024-9201
به نام : الهه کرمی

بانک کشاورزی
شماره کارت: 8902 - 3938 - 7010 - 6037
شماره حساب:473408715
به نام : الهه کرمی

نکته: پس از واریز وجه می توانید از تماس تلفنی یا ارسال پیامک،  نام کتاب و سوالات آزمون و جزوه های درخواستی – نام – نام‌خانوادگی – شماره فیش واریزی یا شماره ارجاع – تاریخ – آدرس کامل پستی و کدپستی – تلفن ثابت - تلفن همراه اعلام نمایید تا در اولین فرصت سفارش شما ارسال شود.

توجه:(هزینه پست پیشتاز یا سفارشی به عهده خریدار می‌باشد)
پس از ارسال شماره مرسوله پست پیشتاز کد رهگیری برای شما با پیامک ارسال میگردد.


  
  

کارشناسی ارشد موزه داری در بنگلور هندوستان

 

از اونجا که این روزها خیلی از دوستان علاقه مند شدند که تحصیلاتشون رو در همین رشته ادامه بدند، اینبار توضیحاتی درمورد کارشناسی ارشد موزه داری در دانشگاه بنگلور هندوستان رو ارائه میکنم و امیدوارم مورد استفاده قرار بگیره

لیست دانشگاه هایی که موزه داری دارند(در هند)

اولا توصیه می کنم برای اعزام به خارج کشور، به هر شرکت و موسسه ای مراجعه نکنید

تنها 3 شرکت در استان اصفهان هستند که از طرف اداره بورس کشور، مجوز اعزام دانشجو دارند:

 لیست موسسات مجاز اعزام دانشجو به خارج کشور

که از این سه موسسه فقط یک موسسه متخصص هند هستند:

علی محمد کلانتری دهقی

اصفهان

هندوستان

03116278164 09133107124

 

 

اصفهان انتهای خ خاقانی نرسیده به خ وحید پلاک 486

ایشون نه دوست من هستند و نه از اقوام من، بهتره کارتون رو به ایشون بسپارید تا طعمه ی سوءاستفاده کنندگان نشید.

طی ملاقاتی که با ایشان داشتم و مجموعه اطلاعاتی که از اینترنت و دوستان مشغول به تحصیل در هند کسب کردم، شهر بنگلور و دانشگاه آن در بین دانشگاه های هند از اعتبار مقبولی برخوردار است و نام آن جزو دانشگاه های مورد تایید وزارت علوم نیز، هست:دانشگاه بنگلور هند

 

 

 

لیست دانشگاه های مورد تایید وزارت علوم در هند

 

لیست دروس موزه داری در دانشگاه بنگلور هند

 

واحد پول در هند:

هر روپیه معادل 22 تومان است یعنی 2000روپیه = 2000 * 22 = 44000تومان

هزینه مسکن در بنگلور:

هزینه اجاره مسکن در شهر بنگلور همانند همه شهرستانهای دیگر بستگی به شرایط زیادی از جمله مساحت، تعداد خوابهای آن، نوع طبقه (طبقه اول، دوم و یا همکف)، محله، نوع مسکن از لحاظ این که ویلای است یا آپارتمانی می باشد. (لازم به ذکر است که بدلیل رطوبت و مسایل بهداشتی معمولا ایرانیان مقیم تمایلی به اجاره کردن طبقه همکف ندارند و توصیه نیز نمی شود). دراین بخش فقط به هزینه اجاره یک خوابه، دو خوابه و سه خوابه پرداخته می شود.

 سه خوابه، بسته به نوع محله بترتیب متوسط،  خوب و عالی متغیر بوده به طوری که یک خانه سه خوابه در منطقه متوسط،  مسلمان نشین بین 6000 تا 8000 روپیه متغیر می باشد و در منطقه ی متوسط غیر مسلمانها مبلغ اجاره کمی از این مقدار بیشتر می باشد(حدود 10 تا 15 درصد).  در منطقه خوب مبلغ اجاره برای سه خوابه از 8000 روپیه شروع و تا 12000 روپیه نیز افزایش می یابد. در منطقه عالی کرایه بشدت بالا رفته و از 15000 تا 40000 روپیه نیز ممکن است.

دو خوابه نیز بترنیب متوسط،  خوب و عالی بشرح بند 1.2. از 4500 شروع شده و درمنطقه عالی ممکن است به 20000 نیز افزایش یابد اما به طور متوسط هزینه اجاره دو خوابه در منطقه نسبتا خوب 5500 تا 7000 روپیه است.

 یک خوابه  تفاوت معنی داری با دو خوابه نداشته و از 3000 تا 6000 متغیر می باشد.


  
  

کتاب ها و طرح های پژوهشی خاتمه یافته


 

کتاب ها و طرح های پژوهشی خاتمه یافته

 

عنوان طرح: کتابشناسی موضوعی (موزه و موزه داری)

مجری: حمیرا رئیسیان زاده

مشاور طرح: دکتر رحمت الله فتاحی

همکاران طرح: قرائی، جوادی، مولایی

 1- ارائه مجموعه مستندات کتبی سازمان کتابخانه ها، موزه ها و مرکز اسناد آستان قدس رضوی.

 2- آگاهی از مآخذ کتبی معرفی نشده که بیشتر شامل مجموعه مقالات قدیمی و مجلات نمایگان یا دیگر مجموعه های معرفی نشده است.

این طرح در سال 1386 خاتمه یافته و هم اکنون در مراحل چاپ می باشد.

 

عنوان طرح: بررسی، شناسایی و طبقه بندی سفال های موزه و خزانه آستان قدس رضوی

مجری: رجبعلی لباف خانیکی

همکاران طرح: حشمت کفیلی، مریم شکوهی، مریم حبیبی

چکیده: شنباشد:

1.   معرفی گنجینه تمبر و اسکناس آستان قدس رضوی به عنوان غنی ترین گنجینه شکل گرفته از تمبرها و اسکناس های اهدایی در ایران و خاورمیانه. 

2.   شناسایی و معرفی تعداد تمبرها، اسکناس ها و ... اهدایی مجموعه داران و بازدیدکنندگان شاخص داخلی و خارجی به گنجینه تمبر و اسکناس آستان قدس رضوی.

3.      معرفی تمبرها و اسکناس های نفیس اهدایی.

4.      تهیه بانک اطلاعاتی مربوط به اهداء کنندگان شاخص تمبر و اسکناس.

 

عنوان طرح: طرح اجرایی تاسیس موزه ای مرتبط با امام رضا (ع)

مجری طرح: معاونت امور موزه های آستان قدس

مشاوران طرح: محسن امیری نیا،ذبیح الله خلوصی راد، حمید رضا تبریزیان، محمد رضا کارگر، رضا دبیری نژاد،حشمت کفیلی و مریم حبیبی

مسئول پیگیری امور اجرایی: میثم جلالی، مریم حبیبی.

همکاران طرح: کارشناسان اداره پژوهش و اداره گنجینه های آستان قدس رضوی

چکیده: بر اساس تعریف ایکوم (سازمان بین المللی موزه ها)، موزه مکان گردآوری، نگهداری، مطالعه، بررسی و به نمایش گذاشتن آثار فرهنگی و طبیعی به منظور آموزش، پژوهش و ارزش دادن به این مجموعه ها و لذت بردن از آنهاست. از طرف دیگر شهر مشهد و حرم مطهر امام رضا (ع) از دیرباز کانون توجه شیعیان ایران و جهان بوده و مجموعه آستان قدس رضوی هر ساله میزبان تعداد زیادی از عاشقان رضوی می باشد. از این رو ضروری است تا از منظری نو و هدفمند به اشیاء موجود در مجموعه موزه های آستان قدس رضوی توجه شود و با تاسیس موزه ای تخصصی گامی اساسی در جهت ارتقاء سطح دانش زائران برداشته شود و ضمن آشنایی بیشتر مردم با زندگانی امام رضا (ع)، فرهنگ وقف، موقوفات فرهنگی و سابقه کاربردی اشیاء در امر عبادت و زیارت و خدمت رسانی به زائرین، موزه فوق به مکانی فرهنگی- آموزشی تبدیل شود. معرفی هنر شیعه و تأثیر باور هنرمندان در ارتباط با جایگاه امامان به ویژه حضرت رضا (ع) در این رویکرد هنری و تشویق علاقمندان و هنرمندان متعهد به تکمیل این زنجیره قدسی را می توان از مهمترین فواید این طرح دانست.

 

 

طرح های پژوهشی و اجرایی مصوب

 

عنوان طرح: بررسی و شناسایی قالی های طرح درختی آستان قدس رضوی

مجری طرح: عذرا یوسفی

مشاور طرح: سید علی اکبر سیدی

همکار طرح: نغمه قره گوزلو

چکیده: درخت از نقوش رایج در فرشبافی ایران بوده و در قالی های چون محرابی، شکارگاه، باغی و بسیاری دیگر از قالب های تزیینی قالی ایران دیده می شود. از آنجایی که طرح و نقش بسیاری از قالی های موجود در گنجینه فرش آستان قدس رضوی نیز درخت می باشد، شناسایی و طبقه بندی آنها به لحاظ قدمت، کاربرد و تزئین می تواند نقش مهمی در با لا بردن سطح اطلاعات راهنمایان موزه و ارائه اطلاعات به مخاطب اعم از محققان و مراجعه کنندگان داشته باشد. بررسی طرح درختی به عنوان نماد در قالی های ایران و شناسایی جایگاه درخت در فرهنگ اسلامی و قرآن کریم از دیگر اهداف اصلی این طرح می باشد.

 

پایان نامه های حمایت شده

 

عنوان پایان نامه: پیراهن رزم موزه آستان قدس رضوی

پژوهشگر: حشمت کفیلی

مقطع تحصیلی: کارشناسی ارشد

دانشگاه: آزاد اسلامی، واحد تهران شمال

استاد راهنما: دکتر سوسن بیانی

 

عنوان پایان نامه: طرح بهینه سازی موزه قرآن آستان قدس رضوی

پژوهشگر: ابوالفضل صادق پور فیروز آباد

مقطع تحصیلی: کارشناسی

دانشگاه: مرکز آموزش عالی میراث فرهنگی

استاد راهنما: دکتر حاج سید جوادی

 

پایان نامه های تحت حمایت

 

عنوان پایان نامه: کاشی های زرین فام موجود در موزه و خزانه آستان قدس رضوی

پژوهشگر: مریم کلبادی نژاد

مقطع تحصیلی: دکتری

دانشگاه: تربیت مدرس

استاد راهنما: دکتر جواد نیستانی

عنوان پایان نامه: بررسی و مطالعه فنی بر روی روش و ماده مناسب پاکسازی لایه رنگ روغنی از سطح در چوبی منسوب به دوره تیموری

پژوهشگر: محمد ژولیده

مقطع تحصیلی: کارشناسی ارشد

دانشگاه: هنر اصفهان، دانشکده مرمت

استاد راهنما: دکتر حمید فرهمند بروجنی و دکتر قباد کیانمهر


  
  

حال و هوای این روزهای گروه موزه داری...

سلام به همه ی دوستان عزیزی که رشته ی موزه داری باعث  شده با هم آشنا بشیم و آینده ی تحصیلی و شغلیمون رو پیرامون این زمینه شکل بدیم.

 

این پست رو با حس زیاد خوبی نمی نویسم. چیزی هم که می خوام بنویسم، حرفی نیست که شماها ازش بی خبر باشید و اتفاقا شاید خیلی بهتر از من هم بدونید و حسش بکنید و اون هم این رخوت و کسالتی هست که این روزها در حال و هوای گروه حس میشه. نمی دونم چرا اما واقعا متاسم که ورودی های جدید، هیچ تمایلی به فعالیت های مختلف علمی و حتی فرهنگی ندارن...

حتی مدیر محترم گروه هم از این وضعیت رضایتی ندارن و من هم به عنوان یک عضو کوچک از گروه واقعا نمی دونم چرا اینقدر دانش آموز تو گروه می بینیم تا دانش جو...؟!

هیچ می دونید که به خاطر همین بی توجهی ها و عدم پیگیری هلی شما، امسال همایش موزه داری رو تو ددانشکده نخواهیم داشت؟؟ می دونید برای برگزاری اون همایش موزه و میراث ملموس که سال 89 برپا شد، بچه ها چقدر زحمت کشیدند و انرژی گذاشتن و تلاش کردند..؟؟؟ الان که فکرشو می کنم، میبینم انگار وقتی که تعدامون کمتر بود واقها فعالیتمون بیشتر بود. همه ی ما می خواستیم که یک هسته ی موزه ای شکل بگیره و هرسال به مناسبت روز موزه با یک همایش علمی، ضمن معرفی خودمون به جامعه ی موزه ای و میراثی کشور، از مقالات و سخنرانی های علمی اساتید بهره ببریم. اما حالا به خاطر اینکه این موضوع از طرف هیچ کسی پیگیری نشده و حتی هیچ کس اعلام آمادگی برای همکاری هم نکرده، متاسفانه داریم یک امتیاز بسیار بزرگ رو از دست می دیم.

اتفاقا شاید این اتفاق مورد پسند برخی مسئولین هم باشه که هرچند تعدادشون خیلی کمه اما بد نیست بدونید، هستند کسانیکه دلشون نمی خواد شماها فعالیت کنید و پر جنب و جوش باشید و خودی نشون بدید، اما واقعا باید متاسف بود برای کسانیکه در این مسیر حرکت می کنند و شماها هم نباید اجازه بدید همچین اتفاقی بیافته. این که شما هر روز بیاید سر کلاس و برید خونه و دوباره فردا به همین شکل، باور کنید هیچ فایده ای نداره و مطمئن باشید چیزهایی که توی کلاس توسط اساتید ارائه میشه حتی 10? نیازهای شما در محیط کاری رو فراهم نمیکنه و واقعا موفقیت هر کسی بر می گرده به میزان تلاش و فعالیت علمی و پشتکار خودش.

شما چه بخواهید چه نخواهید، چه علاقه مندبشید و چه نباشید، الان دارید موزه داری میخونید... پس بهترین کاری که می تونید بکنید اینه که به نحو احسنت و با تمام قدرت این رشته رو بخونید تا وقتی فارغ التحصیل می شید، حتی اگه رشتتون خیلی جای استخدام و کار نداره، بتونید براساس توانمندی ها و داشته های شخصیتون، تولید ایده و اشتغال کنید و این توانایی ها رو الان وقت داریدکه به دست بیارید. باید سعی کنید که بتونید خوب مقاله بنویسید، اصول پژوهش رو کاملا یادبگیرید و در کارهاتون استفاده کنید، زبان یاد بگیرید و مخصوصا واژه های تخصصی رشته رو کاملا بشناسید، کار با کامپیوتر و نرم افزارهای مرتبط با رشته مون مثل انواع بانک های اطلاعای رو یاد بگیرید و کلی کارهای دیگه که همین همایش ها و ورک شاپ های تخصصی موزه داری و کارگاه های مقاله نویسی بدون شک بهترین محل بدست آوردن این توانایی هاست.

این رشته به واقع یکی از بهترین رشته های دانشگاه و گروه هنر هست و پتانسیل های بی شماری برای کسب درآمد های بالا و حتی موقعیت های فراوانی برای بازدید و کار در کشورهای خارجی  و مخصوصا منطقه ی خاورمیانه داره، و تنها چیزی که میتونه ضامن موفقیت هر فرد در این رشته بشه، جدیت خود فرد و البته تلاش و پشتکاری هست که برای به دست آوردن انواع توانایی ها انجام میده.

نهایتا می خوام بگم که الان وضعیت و مطلوبیت گروه با سالهای تحصیل ما قابل مقایسه نیست، مدیر گروهمون واقعا انسان با جدین و پر تلاشی هست که قبلا هم نشون داده اگه بچه ها کاری رو با جدیت پیگیری کنن، ایشون هم همکاری کامل می کنن و این یکی از بزرگترین امتیازات گروه ماست که خیلی گروه ها ازش برخوردار نیستند و حتی میدونید که بعضی گروه های همین دانشگاه حتی به ندرت می تونن مدیر گروهشون رو ببینن. از طرف دیگه رئیس دانشکده واقعا انسان مثبتی هستند و بارها حسن نیتشون نسبت به رشته موزه داری و بچه های گروه رو نشون دادن و بد نیست بدونید ایشون سال گذشته بیشترین تمرکز و بودجه ی خرید کتاب از نمایشگاه کتاب تهران رو به گروه موزه داری اختصاص دادند که صمیمانه جای تشکر داره.

اما اگه فعالیتی صورت نمیگیره... اگه کسی نمیره پیش مدیر گروه و پیشنهاد جدی برای برنامه ای رو نمی ده، اگه اون کتابهایی که تهیه شده داره تو کتابخونه خاک می خوره، اگه انجمن علمی گروه وضعیت مشخصی نداره، اگه نشریه تخصصی موزه نداریم، اگه هیچ استاد خارجی موزه داری برای سخنرانی دعوت نمیشه، اگه وبسایت گروه به روز نمیشه و ده ها فعالیت دیگه که میتونه صورت بگیره ولی صورت نمیگیره، فقط و فقط و باز هم فقط مقصر خود دانش جوها هستند و نه هیچ کس دیگه...

این دوران زودتر از چیزی که فکرشو بکنید میگذره و چیزی که براتون باقی میمونه همین فعالیت هاست.

پس سعی کنید که دانش جو باشید....

این دوران به هرترتیب میگذره اما چیزی که مهمه یاد گرفتنه روحیه ی کار های تیمی علمی و فرهنگیه،

پس سعی کنید به جز نمره و کلاس به چیزای دیگه هم فکر کنید...

ما هم هر کمکی از دستمون بر بیاد در خدمت شما و گروه موزه داری هستیم.


  
  
   1   2   3   4   5      >